WITARIAŃSKIE MIĘTOWE BROWNIE

#brownie #raw

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Jeszcze kilka dni starego roku … Powoli zbieram materiał do stworzenia podsumowania z najpiękniejszych wspomnień. Styczeń zapowiada się pełen niespodzianek! Na razie nie mogę wyjawić sekretów, ale w drugiej połowie przyszłego miesiąca zacznę odwracać karty. Póki co proszę zaglądać kilka razy w tygodniu na bloga, bo mam do opublikowania zaległości. Dziś będzie to miętowe brownie bez pieczenia z nutą mięty pieprzowej!

Składniki

4 szklanki migdałów, suchych

1 1/2 szklanki świeżych, wypestkowanych daktyli

2/3 szklanki surowego kakao

2-3 kropelki jadalnego olejku miętowego 

2-3 łyżki wody

szczypta soli morskiej

Przygotowanie

Migdały zmiel na mąkę w młynku do kawy. Możesz użyć zmielonej już mąki migdałowej.  Przesyp do malaksera, dodaj pozostałe składniki i zmiksuj na gładką masę. Przełóż do formy, a następnie wstaw na 4-5 godzin do zamrażarki.