WEGAŃSKA TARTA Z DOMOWEGO MASŁA ORZECHOWEGO

#arbonne #ciasta&ciasteczka #vegan

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Tym razem wykorzystałam domowej roboty masło orzechowe do stworzenia tarty na zimno, bowiem nie mam w mieszkaniu piekarnika. Pozostaje mi metoda mrożenia lub suszenia. Takie ciasta są wciąż bardziej wartościowe, niż całkiem „martwe”, ale to nie to samo, co raw.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Składniki na spód:

1 szklanka płatków owsianych bezglutenowych

1 łyżka surowego kakao z nieprażonych ziaren

3 łyżki syropu z daktyli 

1 szklanka mąki migdałowej 

Składniki na nadzienie:

2 szklanki masła orzechowego z poprzedniego przepisu

3 dojrzałe banany

1 miarka waniliowego szejka białkowego

1/4 płynnego oleju kokosowego

Wykonanie:

W malakserze połącz składniki na spód, zaczynając od płatków. Po kolei dodając kolejne produkty. Wyłóż na dno tortownicy.

Opłucz malakser i zmiksuj w nim masło orzechowe z bananami i miarką waniliowego szejka. Możesz zastąpić wanilią. Kiedy masa będzie kremowa, dodaj olej kokosowy i ponownie zmiksuj. Wyłóż masę na spód, a następnie włóż do zamrażarki na kilka godzin.