PIECZONE PLASTRY BAKŁAŻANA Z KMINEM RZYMSKIM

#bakłażan #cumin #eggplant #eid al adha #eid al fitr #kmin rzymski #pieczone bakłażany #ramadan #vegan

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Pieczone plastry bakłażana to prosta propozycja obiadowa lub kolacyjna dla miłośników tych „owoców”. Pieczone bakłażany rozpływają się w ustach, niczym roztopiony ser.


2 bakłażany

4 łyżki oleju kokosowego do smażenia / lub oliwy z oliwek

Kmin rzymski / pieprz czarna / sól himalajska

Piekarnik rozgrzej do 200 stopni Celsjusza.

Bakłażan pokrój na 1,5 – 2 cm plastry. Rozłóż na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia.

Posmaruj każdy plaster cienką warstwą oleju kokosowego ( roztopionego ) lub oliwy z oliwek. Poprósz przyprawami.

Włóż do pieca na 5-8 minut. Następnie wyjmij i przewróć plasterki na drugą stronę. Włóż ponownie do pieca na 5 minut.