I CO Z TEGO NA ZIMNO WYCISKANE?

#loupe #pasteryzowane #soki #soki na zimno wyciskane #soki zimnotłoczone

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ostatnio modnie jest pić soki świeże, raw, wyciskane na zimno, zimno tłoczone – Ja pochwalam to całym sercem, bo takie też piję. Różnica polega na tym, że robię je sama w domu. Nie sięgam po te, które stoją w lodówce, w sklepie. Dlaczego?

Bo są pasteryzowane!!!!!!!

Świeży, wyciśnięty na zimno sok jest wstanie postać w lodówce 2 dni. Później zazwyczaj fermentuje.

Sok poddany pasteryzacji, czyli podgrzania do temperatury 70-90, traci enzymy, ale zachowuje smak, kolor i niektóre składniki odżywcze.

Wszystko, co surowe ma naturalne łańcuchy chemiczne, które współgrają z naszymi, bo pochodzą od jednego Twórcy. Każde podgrzewanie, smażenie, pieczenie zmienia wzory, tworząc nierozpoznawalne dla organizmu związki chemiczne.

Pij surowe, zimno tłoczone, wolno wyciskane soki niepasteryzowane!


Obie butelki kupiłam w grudniu 2015 roku. Data ważności soki jabłkowego 31.05.2016. Data ważności „Anty Stres” 15.07.2016