Gryczano kakaowe chrupki do mleka

#chrupki #matthew kenney #raw

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Na pewno lubiłaś jeść płatki z mlekiem na śniadanie. Czy po zmianie diety ci tego brakuje?

Przychodzę ci z pomocą! Nadal będziesz mogła się nimi objadać, tym razem bez obciążania dla zdrowia.

Tym razem stworzyłam je z białej kaszy, ziaren kakao i nierafinowanego cukru kokosowego.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

2 szklanki nieprażonej kaszy gryczanej, namoczonej przez noc

1/2 szklanki nierafinowanego cukru kokosowego, zmielonego

1/4 szklanki wody

1 laska wanilii 

1/2 szklanki ziaren kakao, pokruszonego

2 łyżeczki soli himalajskiej

 

Namoczoną kaszę opłucz pod bieżącą wodą i osusz na sitku.

Wrzuć ją teraz do malaksera i zmiksuj, dodając pozostałe składniki.

Wyłóż masę na papier do suszenia Teflex i rozsmaruj po całości. Ustaw temperaturę 42C.

Wstaw do dehydratora na 12 godzin, aż wyschnie i będziesz mogła połamać na drobne kawałki.

Przechowuj w szczelnie zamkniętym słoiku. Podawaj z mlekiem migdałowym i owocami.