Co zrobić z pulpą migdałową? Może hummus?

#co zrobić z pulpą #hummus #ramadan #raw

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Od kilku dni bawię się w producentkę domowych, roślinnych i witariańskich kefirów.

Do każdej nowej porcji, potrzebuję mleka z orzechów. Jak wiesz, produktem ubocznym jest pulpa.

Nie spożywam ich teraz, ale żeby się nie marnowała, postanowiłam poeksperymentować.

Tak więc proszę o oklaski dla nowego tagu „co zrobić z pulpą?” i pierwszy przepis – migdałowy hummus! 


 

1 szklanka pulpy migdałowej

2 ząbki czosnku, przeciśniętego przez praskę 

4 łyżki świeżego soku z cytryny

4 łyżki  tahini  z nieprażonych nasion sezamu

Szczypta świeżo zmielonego pieprzu 

 

Przepis nie wymaga posiadania specjalnego sprzętu. Wystarczy miska i łyżka. Wymieszaj wszystko ze sobą i podaj!