RAW | Zimowa jabłkowo cynamonowa chianka

#chianka #raw #tanya alekseeva
Bardzo zależy mi, aby aktualnie dodawane przepisy pozwoliły się tobie rozgrzać i nasycić na dłużej.

Korzystam z pomocy zimowego ebooka Tanya Alekseevy „Comforting raw foods for winter”.

Wybrałam z niej kilka naprawdę pomysłowych potraw. Wkrótce się przekonasz 😉

2 szklanki mleka z orzechów/nasion ( moje było z białego maku )

1 średniej wielkości jabłko, obrane ze skórki i bez pestek

3 namoczone daktyle dla nadania słodkiej nuty

2 łyżki nasion chia

1/2 – 1 łyżeczka cynamonu

Nasiona chia nasyp do miseczki, a pozostałe składniki zmiksuj szybko w blenderze kielichowym.

Masę przelej do miseczki z nasionkami. Dokładnie mieszaj, aby nie powstały się grudki.

Odstaw na 10-30 minut do lodówki, a potem przyozdób ulubionymi suszonymi owocami.