RAW | Brzoskwiniowe donaty w bałej czekoladzie

#biała czekolada #donaty #owoce #raw #tłusty czwartek

Może to nie jest prawdziwa, surowa biała czekolada, jaką miałam przyjemność kiedyś stworzyć …

Obiecuję, że jest tak samo pyszna i delikatna, jak ta na maśle kakaowym! Tylko mniej wytrzymała.

Polałam nią płaskie brzoskwinki, które po wydrożnieniu pestek przypominają donaty!

I tym sposobem każdy amator tych pączków, może się nimi sycić do woli, bez obaw o figurę!

10 spłaszczonych brzoskwiń

1 szklanka płynnego oleju kokosowego

2 szklanki mąki z nerkowców

2 łyżki nektaru z agawy

1 łyżka soku z cytryny

Jagody goji, żurawina do ozdoby

Zacznijmy od umycia brzoskwiń i osuszenia ich ręcznikiem papierowym.

Przy pomocy ostrego noża wytnijmy pestkę oraz obierzmy palcami owoc ze skórki.

Prawie gotowe donaty włóżcie na 15 minut do zamrażalki.

Teraz zmiksujcie olej kokosowy z nerkowcami, agawą i cytryną. Masa musi być naprawdę gładka.

Wyjmijcie zmrożone brzoskwinie i zamoczcie każdą w białej czekoladzie. Polewa szybciej stwardnieje.

Na koniec posypcie wierzch jagodami goji, żurawiną i ponownie włóżcie na kilka minut do zamrażalki.