RAW | Karobowe Gofry

#gofry #megan mcmurray #raw

To są gofry, które nie zostały upieczone w gofrownicy, a jedynie w niej uformowane.

Bazowałam na przepisie Megan McMurray. Nie jadłam ich. Przygotowałam specjalnie dla mamy.

Dwa tygodnie na surowej diecie. Brawo, wytrzymała! I pragnie ciągnąć dietę dalej!

      
1 1/2 szklanki lnu, zmielonego na mąkę

1 1/2 szklanki orzechów pekan

3 szklanki białej kaszy, wykiełkowanej

1 – 2 łyżki karobu

1 łyżka syropu z agawy

1. Wszystkie składniki zmiksowałam w malakserze na gładką masę.

2. Gofrownicę owinełam po dwóch, naprzeciwnych stronach folią. Zagiełam jej końce na brzegach.

3. Masę rozsmarowałam po dolnej części gofrownicy. Powiem Ci, że nie było to wcale takie proste.

4. Zamknełam gofrownicę i mocno docisnełam, aby masa mogła odbić idealny wzór gofrów.

5. Wyjęłam ciasto, cały czas owinięte folią. Odstawiłam do suszenia na 8 godzin w temperaturze 42stC.

6. W połowie suszenia oswobodziłam podsuszone gofry z folii. Przewróciłam na drugą stronę.