RAW | Biała Czekolada Do Picia

#biała czekolada #napoje #raw

Nie jestem pomysłodawczynią tego przepisu. Jest nią autorka bloga Sweetly Raw.

Mam nadzieję, że zauważyliście, że zawsze otagowywuję autorów lub nazwy blogów.

Recepturę sprawdziłam. Wydaje mi się, że kiedy dodamy odrobinę więcej słodzika smakuje lepiej.

Aby móc odtworzyć smak białej czekolady, będziecie potrzebować koniecznie masła kakaowego.

3/4 szklanki mleka migdałowego

1/4 szklanki nerkowców

2 łyżki ulubionego surowego słodzika np. syropu z agawy

1/4 łyżeczki pasty z nasion wanilli 

szczypta soli morskiej lub himalajskiej

1 łyżka zimnotłoczonego oleju kokosowego

3 1/2 łyżki roztopionego masła kakaowego

1. Polecam najpierw podgrzać lekko mleko migdałowe. Inaczej masło zbyt szybko zgęstnieje.

2. Następnie zmiksuj wszystkie składniki ze sobą w blenderze kielichowym. I to wszystko.