PUDDING SZARLOTKA

#apple pie #pudding #raw #szarlotka
DSC2095
Napaliłam się wczoraj na zrobienie surowej szarlotki!
Coś poszło nie tak i w rezultacie wyszedł mi pudding.
Mama stwierdziła, że smakuje lepiej, niż pieczona szarlotka.
SKŁADNIKI
1 szklanka pulpy migdałowej
1 laska wanilii
1 szklanka moczonych daktylii
1 łyżeczka cynamonu
szczypta soli morskiej
1 1/2 jabłka – startego na dużych oczkach tarki
1 łyżeczka soku z cytryny
1 łyżka syropu z agawy
WYKONANIE
 do blendera wrzucamy pulpę, daktyle, cynamon i sól. przekrajany laskę wanilii wzdłuż i wyskrobujemy czarny miąższ. dodajemy do składników i uruchamiamy maszynę. blendujemy do uzyskania gładkiej masy. dla lepszych obrotów, możemy dolać odrobinę wody. masę przekładamy do miski, aby w następnej kolejności dodać sok z cytryny, syrop z agawy i starte jabłuszka. dokładnie wymieszać i przełożyć do salaterek.